BRC 8 Menselijke fouten voorkomen

Voorkómen van menselijke fouten

Een van de maatregelen die in de BRC Food 8 is opgenomen, is de ontwikkeling van de cultuur rond voedselveiligheid. Dit schept verplichtingen richting het senior management om het beeld van de medewerkers op dit gebied positief te stimuleren, waardoor ook bij hen meer aandacht voor…

Details
BRC 8 Food defense

Focus op Food Defense

Terrorisme is een onderwerp dat haast dagelijks in de media verschijnt. Omdat industrieel vervaardigde levensmiddelen een enorme afzetmarkt hebben, zijn ze ook een mogelijk doelwit voor opzettelijke contaminatie.

Details
BRC 8 Voedselfraude voorkomen

Voorkόmen van voedselfraude

Mede door de talrijke schandalen die de afgelopen jaren in de media zijn belicht – denk maar aan het paardenvlees in lasagne, Fipronil in eieren, of het herlabelen van vervallen vlees in België – blijft voedselfraude bijzonder actueel.

Details

Een voedselveiligheidscultuur

‘The next level’: een voedselveiligheidscultuur U heeft gekozen voor een kwaliteitssysteem binnen uw bedrijf. Het opzetten en implementeren hiervan heeft tijd en inspanning gekost. De audit is behaald, maar toch voelt er alsof er iets mist. Dit gevoel wordt mogelijk veroorzaakt door het ontbreken van een voedselveiligheidscultuur.   Wat is voedselveiligheidscultuur? Voedselveiligheidscultuur is een veelomvattende…

Details

Wat is BRC

BRC (British Retail Consortium) Global Standards is een voedselveiligheids- en kwaliteitscertificeringprogramma dat gebruikt wordt door meer dan 23.000 gecertificeerde leveranciers in 123 landen.

Details